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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  15/10/1993
Data da última atualização:  25/06/2007
Autoria:  BERTAGNOLLI, P. F.; VIEIRA, S. A.
Título:  Ensaio de linhagens introduzidas de soja.
Ano de publicação:  1984
Fonte/Imprenta:  In: REUNIAO DE PESQUISA DE SOJA DA REGIAO SUL, 12., 1984, Pelotas. Soja resultados de pesquisa 1983-1984. Passo Fundo : EMBRAPA-CNPT, 1984.
Páginas:  p.41-43.
Série:  (EMBRAPA-CNPT. Documentos, 8).
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Avaliacao; Brasil; Competicao; Competition; Evaluation; Introducao; Introduction; Line; Rio Grande do Sul; Soybean.
Thesagro:  Linhagem; Melhoramento; Pesquisa; Soja.
Thesaurus Nal:  Brazil; breeding; research.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO7814 - 1ADDPL - --633.3409816R444s
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  14/11/2012
Data da última atualização:  19/05/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  ARRUDA, M. S.; SILVA, F. O.; EGITO, A. S. do; SILVA, T. M. S.; LIMA FILHO, J. L.; PORTO, A. L. F.; MOREIRA, K. A.
Afiliação:  M. S. ARRUDA, LIKA/UFPE - Recife, PE.; F. O. SILVA, UFRPE - Recife, PE.; ANTONIO SILVIO DO EGITO, CNPC; T. M. S. SILVA, UFRPE - Recife, PE; J. L. LIMA FILHO, UFPE - Recife, PE; A. L. F. PORTO, UFPE / UFRPE - Recife, PE; K. A. MOREIRA, UFPE / UFRPE - Recife, PE.
Título:  New peptides obtained by hydrolysis of caseins from bovine milk by protease extracted from the latex Jacaratia corumbensis.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  LWT- Food Science and Technology, v. 49, n. 1, p. 73-79, Jun. 2012.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: The casein and its hydrolysates have many desirable functional properties, so there is great interest in its use in food and pharmaceutical industries. The hydrolysis of casein by a new protease obtained from latex Jacaratia corumbensis was performed to obtain antimicrobial peptides. Four proteins were visualized by electrophoresis of the enzyme extract of J. corumbensis, a band of molecular weight of approximately 30 kDa with the presence of other bands of low density. The fractions as-CN, b-CN and k-CN, were subjected to hydrolysis for a period of 1 min 24 h, where aliquots were collected and analyzed by SDS-PAGE to the characterization of peptides. The hydrolysates were evaluated for antimicrobial activity by determining the Minimum Inhibitory Concentration (MIC). The hydrolysates obtained at time of 2 h showed antimicrobial activity against microorganisms Enterococcus faecalis, Bacillus subtilis, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Klebsiella pneumoniae and Staphylococcus aureus, indicating that the peptides obtained by hydrolysis of bovine casein by latex extract J. corumbensis showed activity antimicrobial. This fraction was subjected to reverse phase chromatography for puri?cation of peptides and subsequent mass spectrometric evaluation. The peptides were sequenced and evaluated for their antimicrobial potential.
Palavras-Chave:  Antimicrobial properties; Hydrolyzed proteins.
Thesagro:  Bovino; Caseína; Hidrólise; Jacaratia corumbensis; Latex; Leite; Protease.
Thesaurus NAL:  Antimicrobial peptides; Casein; Caseinates; Milk.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/70150/1/API-New-peptides.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC26233 - 1UPCAP - DD
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